Na ruim 2,5 jaar Long-Covid gehad te hebben met allerlei klachten als hersenmist, verzuurde spieren, prikkelbare darmen, verstoorde spijsvertering, zeer weinig energie, vaak benauwd, stond mijn leven soort van stil. Voorheen was ik actief, sportief en werkte met plezier, nu zat ik in de overleefstand. Tot een vriendin me tipte over de Epiphora Methode. Ik kwam begin januari bij Jeanneke Bakker in Kaatsheuvel, en dat heeft me nu al zoveel gebracht!
Zij leerde me rustig en duidelijk de stappen van de Epiphora Methode aan. Meteen gebeurde er al van alles in mijn lichaam. Ik voelde de warmte en de energie stromen door mijn nek en schouders en kon dieper doorademen.
Zo attent, de dag erop belde Jeanneke om te vragen hoe het met me ging. Ik kon haar vertellen dat ik veel dieper had geslapen en ook echt uitgerust wakker was geworden!

Vanaf dat moment deed ik elke dag (meestal meerdere keren) de oefeningen die ik aangeleerd had. De eerste week gebeurde er al heel veel. Zo gaf mijn Fitbit aan dat mijn hoeveelheid diepe slaap toegenomen was en dat merkte ik ook: ik werd meer uitgerust wakker. Ook mijn dagelijks wandelrondje ging me makkelijker af, minder spierpijnen en minder benauwd.

Elke keer vulde ik bij Jeanneke de vragenlijst in waarbij het wel duidelijk werd hoeveel klachten ik had, maar ook mooi om te zien dat er elke keer weer vooruitgang te zien was! En hoe bijzonder was het toen ik ontdekte dat ik zonder bril beter zag dan met! Ook werd het langzaam maar zeker weer wat helderder in mijn hoofd. Het werd me duidelijk dat ik na al die jaren weer op gang kwam!

Inmiddels zijn we 4 weken verder. Mijn Fitbit geeft nu per dag ongeveer 6000 stappen aan i.p.v. nog geen 4000, vanwege toegenomen energie beweeg ik steeds meer, en de momenten op de bank worden steeds minder. Ik begin weer op ‘mezelf’ te lijken!

Bedankt Jeanneke, voor je fijne hulp. Je nam royaal de tijd voor me, gaf me duidelijke instructies en leerde me ontzettend veel!
Ik koos nog voor de meditatie aan het einde van elke sessie, dat gaf me rust, een portie positieve energie en vertrouwen mee naar huis.

Ik kan zeggen: ik zie de toekomst weer met vertrouwen tegemoet en raad iedereen aan die net als ik stilstond: Doe de Epiphora Methode, het doet je goed!

Anne Marie