“In Juni 2022 een hersenschudding gekregen en de klachten zijn daarna niet meer weggegaan. Dagelijks veel last van hoofdpijn, nekpijn, duizeligheid (PPPD), vermoeidheid, spierpijn, cognitieve en visuele problemen. Omdat de Assitt behandeling bij de ergotherapeut voor mij niet werkte heeft ze me de Epiphora Methode aangeraden. Online ben ik zelf gaan zoeken en ik kwam de praktijk van Jeanneke tegen. Het leek me een fijne praktijk en het sprak me aan dat je één op één begeleid werd. 

Al meteen voelde ik me erg op me gemak bij Jeanneke en ze sprak me lief en positief toe. Het gaf me veel hoop. De eerste week was het erg zwaar voor mij, omdat ik erg duizelig werd door de oefeningen. Maar al na de eerste week merkte ik al kleine veranderingen op. Ik kon al iets sneller inslapen, minder rugpijn en minder duizelig. Elke afspraak hebben we geëvalueerd en de vooruitgangen bekeken. Dit vond ik erg fijn, want ik was altijd veel te gefocust op wat er nog niet goed ging. Ze gaf me tips en hielp me dingen anders inzien. Na 2/3 weken had ik een betere conditie, geen spierpijn meer met opstaan, bukken en tillen. En de belangrijkste vooruitgang voor mij was de nekpijn die nog nauwelijks aanwezig was. Die nekpijn zorgde voor hoofdpijn, dus dat was ook veel minder!
De meditaties aan het einde waren ook heel rustgevend.
Nu 6 weken later merk ik dat deze methode mij het meest heeft geholpen van alle behandelingen die ik heb gehad. De oefeningen doe ik nog steeds elke dag en blijf ik zeker voor een lange tijd doen. Het heeft me meer hoop en vertrouwen gegeven. Ik ben minder bang voor de duizeligheid, omdat ik nu weet dat juist beweging helpt. Ik dans elke dag weer in mijn kamer en schud alles lekker los. 
Voor mijn pppd (duizeligheid) ben ik ook begonnen met een evenwichtsrevalidatie (Cawthorne & Cooksey oefeningen), omdat ik daar nog wel aan moet werken. Ik ben dus nog niet klaar met mijn herstelproces, maar de Epiphora Methode heeft mij echt een grote stap vooruit geholpen.

Daarnaast heb ik de helende reis gedaan na 4 weken. Dit heeft bij mij heel veel verdriet weggehaald uit mijn verleden. Ik heb momenten achter me kunnen laten en mensen vergeven. Mijn verleden ligt nu achter me en kan me eindelijk weer richten op de toekomst. De rugzak is af en wat een opluchting is dat!

Ik ben heel blij en dankbaar dat ik Jeanneke heb leren kennen :)

Menke

Menke