Een paar maanden geleden heb ik een helende reis mogen ervaren onder begeleiding van Jeanneke.
Het mooie is, dat de reis al begon tijdens de voorbereiding… Op het moment dat ik voor mezelf zo ver was om een afspraak te maken, begon mijn keel. Ik had een vervelende hoest, terwijl ik bij Jeanneke aan de deur stond om een datum af te spreken. Ze zei: goed zo, je bent al begonnen. Laat het maar los! Uiteindelijk heb ik ruim 7 weken gehoest en was enorm dankbaar toen dat eindelijk over was.

Ik vond het een bijzondere ervaring, je geeft als het ware zelf antwoord op je vragen. Ook je lichaam doet letterlijk mee. Mijn lichaam reageerde met kou, ik voelde momenten van licht en ruimte om me heen en heel bijzonder waren de kleuren die bij mij duidelijk naar voren kwamen. Mooi ook, dat er herinneringen naar voren kwamen waarvan ikzelf niet had gedacht dat die ten grondslag lagen aan een bepaald gevoel in mijn lichaam.
De week erna deden zich een paar ‘toevalligheden’ voor, zelfs reacties van mijn kinderen (die natuurlijk niet wisten dat ik een helende reis had gehad) pasten precies in het proces.
Tijdens de helende reis heb ik enkele situaties ook helder vanuit de ander kunnen voelen en ervaren en dat hielp enorm om te vergeven.

Het maakt je leven lichter en het heeft me dichter bij mijn eigen gevoel gebracht.

Berna

Berna