Deze zomer ben ik naar Jeanneke Bakker geweest om de helende reis te maken. Het boek had ik al gelezen en de methode sprak mij erg aan. Ik wilde wel eens meemaken hoe het zou zijn om deze reis zelf ook te beleven.
Het was wonderlijk wat Brandon Bays door deze reis bij zichzelf had kunnen bereiken. Daarvoor zocht ik iemand die mij kon begeleiden en al zoekende kwam ik in Kaatsheuvel terecht.

In de gezellige en sfeervolle praktijk werd ik allerhartelijkst ontvangen en haar warmte zorgde er al snel voor dat ik me veilig genoeg voelde om samen met haar de reis te maken. Haar rustige stem en het herhalen van de woorden, het zorgde ervoor dat ik dieper bij de waarden van mijn leven kwam. Telkens ging Jeanneke een stukje verder en zo lukte het mij om heel wat mooie dingen van mezelf tegen te komen.

Ik kreeg na de eerste keer wat “huiswerk” mee en toen ik thuis zelf begon merkte ik dat het werkte. Er kwam bij mij een bijzonder mooi proces op gang dat ervoor zorgde dat ik ruimte voelde om mijn tranen te laten vloeien en me daarna heel blij voelde. Er ontstond ruimte voor andere zaken. De herhaling, het terug komen in Kaatsheuvel, haar warmte en de sfeervolle ruimte, alles zorgt ervoor dat ik deze reis kan aanbevelen. Het was ook fijn dat ik na iedere ontmoeting een vel papier mee kreeg waarop alles beschreven stond wat belangrijk was. Eenmaal thuis kon ik er regelmatig op kijken en mezelf herinneren wat er gezegd was en hoe de reis ging. Het is echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een methode om dichter bij zichzelf te komen.

Ik ben nu alweer een aantal maanden verder maar ik lees nog regelmatig door wat ik heb gezegd en pas de methode ook nog regelmatig toe op momenten in mijn leven dat ik het nodig vind. En dan ervaar ik weer dat wonderlijke gevoel van toen…

Sjany

Sjany