Al wekenlang voelde ik een groot verdriet in me. Ik was neerslachtig, op het depressieve af. Het leven had zijn glans verloren en ik kon alleen maar huilen.

Omdat ik inmiddels wel wist dat ik mijn emoties beter kon doorvoelen dan wegstoppen, liet ik dit verdriet toe, en huilde ik naar hartenlust. Maar het bracht me geen opluchting. Ik zakte steeds verder weg in mijn eigen dramatische verhaal, en ik was niet meer bij machte het verhaal te zien voor wat het was; slechts een verhaal. Ik geloofde er helemaal in.

Hoe het op mijn pad kwam, weet ik niet meer, maar ik kocht het boek van Brandon Bays, de Helende Reis, en al lezende meende ik hierin wel eens een doorbraak te kunnen vinden. En zo kwam ik bij Jeanneke terecht. Ik voelde me nog steeds slecht, down, en ik wist ook dat ik door veel emoties heen zou moeten om me beter te kunnen gaan voelen. Ik vond het best spannend. Maar Jeanneke loodste me met liefde door alle emoties heen, laag na laag werden echt afgepeld, en na afloop van de Helende Reis ervoer ik inderdaad heel veel rust en ruimte. Dat was fijn.

In de loop van de dag bleef dat gevoel bij me, maar diezelfde avond voelde ik het wegebben, en kwam de hopeloosheid weer om de hoek kijken. Daarom heb ik de procedure van de reis nog eens in mezelf herhaald, en ik kwam er achter dat ik een aantal belangrijke zaken niet had genoemd. Dat heb ik dus alsnog gedaan, en ik ben gaan slapen. Vanaf de dag daarna, tot op heden, weet ik dat ik het verdriet heb verwerkt.

Ik voel me weer licht, ik kan weer naar muziek luisteren, heb zin om dingen te ondernemen, en ik durf angsten aan te kijken. Het geeft me een enorm open, blij en goed gevoel.

De Helende Reis is echt een krachtig gereedschap. Ook het nagesprek met Jeanneke, een week na de Reis, heb ik als heel fijn ervaren. Jeanneke geeft je ruimte om te praten, is zonder oordeel en geeft je nog wat extra tools en tips. Aan iedereen die twijfelt over het wel- of niet maken van een Helende Reis zou ik voluit willen zeggen: DOEN!!

Marian

Marian